Tiplijn: 06-19541384

Vier vermoedelijke inbrekers aangehouden in Schoonrewoerd

0

SCHOONREWOERD –  Op woensdag 02 september 2015, omstreeks 21.40 uur werd door een getuige gemeld dat er een verdachte situatie was aan de Overboeicop in Schoonrewoerd.

Deze getuige zag dat drie personen zich verdacht ophielden bij een woning gelegen aan de Overboeicop. Hierop zijn diverse agenten direct ter plaatse gegaan en zij kwamen op het Kortgerecht een voertuig tegen met daarin 4 personen. De agenten gaven de auto direct een stopteken.

Uit onderzoek bleek dat deze personen diverse inbrekerswerktuigen vervoerden en hierop werden alle 4 (19 jaar afkomstig uit Tilburg, 21 jaar afkomstig uit Tilburg, 22 jaar uit Maassluis, 24 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats) de inzittenden aangehouden terzake bezit van inbrekerswerktuigen.

In eerste instantie werd bij de woning geen braakschade aangetroffen. Korte tijd later kwamen de bewoners van de woning thuis en bleek er toch braakschade aan de woning te zijn. Hierop werd direct een aangifte opgenomen. Medewerkers van de ‎recherche‬ onderzoeken of er een verband is tussen de poging tot inbraak en de personen waarbij de inbrekerswerktuigen werden aangetroffen.

Op Facebook bedankt de politie de melder voor zijn alerte optreden. ”Doordat deze getuige direct 112 belde, kon de politie deze aanhoudingen verrichten. Ziet u een verdachte situatie? Bel direct 112, want daar pakken we boeven mee!”, aldus politie Leerdam op Facebook.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer