Tiplijn: 06-19541384

Automobilist onder invloed gaat ondanks rijverbod rijden en wordt aangehouden

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een automobilist die onder invloed van drugs ging rijden, is in de nacht van 15 op 16 juli aangehouden. De man was eerder die nacht gecontroleerd terwijl hij geparkeerd stond in Hardinxveld-Giessendam. Tijdens deze controle bleek dat degene die op dat moment achter het stuur zat, een ongeldig verklaard rijbewijs had. Daarnaast bleek deze persoon, na het uitvoeren van een drugstest, ook onder invloed van drugs. In het voertuig troffen de agenten nog twee cilinders met lachgas aan.

De politie had de bestuurder echter nog niet zien rijden en hem daarom meermaals op het hart gedrukt om dit ook absoluut niet te gaan doen. “Echter zagen wij in ons systeem dat deze persoon in het verleden al vaker onder invloed en/of met een ongeldig verklaard rijbewijs had gereden. Vandaar dat wij, na afloop van de controle, een beetje in de buurt bleven surveilleren, aangezien wij het vermoeden hadden dat de persoon alsnog zou gaan rijden,” schrijft de politie op social media.

Na een tijdje troffen de agenten het eerder gecontroleerde voertuig rijdend aan. Ze zagen dat de bestuurder dezelfde persoon was als die ze eerder hadden gesproken. De politie heeft het voertuig laten stoppen en de bestuurder vervolgens aangehouden. Aangezien het niet de eerste keer was bij deze verdachte is het voertuig in beslag genomen.

De automobilist wordt verdacht van het rijden onder invloed, rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, het rijden tijdens een rijverbod en het vervoeren van gevaarlijke stoffen.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer