Tiplijn: 06-19541384

Flinke aanrijding op A15 Alblasserdam; toerit volledig dicht

3

ALBLASSERDAM – Op de toerit naar de A15 bij Alblasserdam richting Gorinchem heeft maandagavond 5 augustus 2024 een flinke aanrijding plaatsgevonden. De bestuurder van een personenauto, een man uit Ridderkerk, kwam de oprit op, trok flink op en zag op het laatste moment dat er voor hem een hoogte -en breedtetransport met een begeleidersbusje stilstond op de weg, onder het viaduct. De man vloog in volle vaart in de achterkant van het busje. Het busje knalde vier meter door en botste tegen het hoogte -en breedtetransport dat net was vertrokken vanuit Alblasserdam en op weg was naar Veendam in de provincie Groningen.

Tijdens de botsing zat er niemand in het transportbegeleidingsbusje. Men was namelijk bezig met het laten zakken van het grote transport. Dit breedte -en hoogtetransport was in Alblasserdam op de hoge stand weggegaan in verband met de drempels. Op de snelweg moest alles weer zakken, omdat er anders mogelijk een viaduct of brug geramd zou kunnen worden. Men was daarom stil gaan staan onder het viaduct van de Edisonweg, om daar de boel te laten zakken.

De bestuurder van de auto is nagekeken door iemand van de ambulancedienst. De man bleek wonderlijk genoeg ongedeerd te zijn gebleven. Ook de begeleiders van het exceptioneel transport kwamen met de schrik vrij.

De toerit naar de A15 is al sinds 19.40 uur volledig afgesloten. Er vindt eerst politieonderzoek plaats en vervolgens kan de berging gaan beginnen. Tot hoe laat het precies gaat duren voordat de weg weer wordt vrijgegeven, is nu nog onbekend. Een grove inschatting is dat de weg rond 21.30 uur weer vrij is.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. Wie gaat er ook op zo’n punt stil staan om je hoogte aan te passen. Los van hoe de auto bestuurder gereden heeft, is dit een levensgevaarlijk plek om te gaan staan…

Reageer