Tiplijn: 06-19541384

Gewapende jongens opgepakt na dreigen bij kinderboerderij in Gorinchem

0

GORINCHEM – Twee jongemannen zijn maandag 5 augustus aan het einde van de middag aangehouden in Gorinchem. De twee jongens kwamen even daarvoor een natuurcentrum/kinderboerderij aan het Gijsbert van Andelpark binnenlopen. Eén van de jongens droeg een bivakmuts. Ze kwamen met een vuurwapen binnenlopen en dreigden daarmee. Niemand raakte gewond maar veel mensen waren wel getuige van de gewelddadige actie.

Agenten met kogelwerende vesten en het gespecialiseerde Team Parate Eenheid wisten twee jongens die aan het signalement voldoen aan te houden in de omgeving van de Weverstraat en de Voermanstraat. Bij de aanhouding zou één van de verdachten iets in de sloot hebben gegooid.

De politie heeft daarom een deel van de omgeving afgezet en met een dreg in de sloot gezocht naar het weggegooide voorwerp, vermoedelijk het vuurwapen. Ook in een flatwoning aan de Weverstraat deed de politie onderzoek en zijn spullen veiliggesteld. Het vuurwapen is maandag nog niet aangetroffen, de politie zet het onderzoek voort.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer