Tiplijn: 06-19541384

Grote brand bij Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem

0

GORINCHEM – Bij een school aan de Hoefslag in Gorinchem is op zondagmorgen 25 augustus 2024 brand ontstaan. Het gaat om de Gomarus Scholengemeenschap. Net voor 12.00 uur was er zwarte rook zichtbaar vanaf het dak van de school. Ook binnen in de school was rook zichtbaar. Tevens ging het brandalarm af.

De brandweer besloot al snel op te schalen naar het sein ‘grote brand’. Brandweer Gorinchem kreeg hierdoor assistentie van onder meer posten uit Arkel en Dordrecht. Ook een specialistische eenheid van brandweer Rotterdam kwam met spoed ter plaatse.

Volgens een woordvoerder van de brandweer was er echter slechts sprake van een kleine brand in een technische ruimte op het dak. De brand ontstond bij de omvormers van de zonnepanelen. Rond 12.45 uur had de brandweer de situatie onder controle. Omdat er in het schoolgebouw behoorlijk veel rook stond, heeft de brandweer zoveel mogelijk ramen en deuren open gezet om de school te ventileren. Voor het herstellen van de ontstane schade zijn monteurs naar de school onderweg. Het is nog niet bekend of de brand gevolgen zal hebben voor de schooldag van aanstaande dinsdag. Niemand raakte gewond.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer