Tiplijn: 06-19541384

Brandende helikopter op regionaal kampioenschap brandweer

0

PAPENDRECHT – Negen teams van de brandweer uit de regio hebben zaterdag 28 september het regionale kampioenschap gespeeld. De brandweerwedstrijd, die door de Papendrechtse brandweer werd georganiseerd, vond plaats op een bedrijventerrein aan de Rietgorsweg in Papendrecht. De negen ploegen werden opgeroepen voor een ongeval met een helikopter van de marine. Een heuse crashtender kwam de spelende ploeg assisteren om de helikopterbrand te blussen. Na het nemen van veiligheidsmaatregelen moesten twee mannen uit de helikopter worden gered.

Ook was een deel van de rotor door de voorruit van een auto gegaan, waardoor de bestuurster een heftige bloeding aan haar arm had opgelopen. Een ander slachtoffer was onder een container terechtgekomen, die door het ongeval deels uit een kraan was gevallen. De brandweerlieden kregen het niet alledaagse scenario voor de kiezen en werden beoordeeld.

Uiteindelijk bleek het team Materieel en Logistiek winnaar. De teams van de posten Goudswaard en Nieuw-Lekkerland behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats. De totale uitslag is als volgt:
1. Team M&L
2. Goudswaard
3. Nieuw-Lekkerland
4. Hardinxveld-Giessendam
5. Bleskensgraaf
6. Brandwijk
7. Sliedrecht
8. Hoornaar
9. ⁠Zwijndrecht

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer