Tiplijn: 06-19541384

Jongeman randt vrouw aan in Alblasserdam; politie start onderzoek

0

ALBLASSERDAM – Een jongeman heeft afgelopen zaterdag, 28 september 2024 een vrouw aangerand in Alblasserdam. Dit gebeurde rond 15.30 uur, nadat de dader de vrouw een tijdlang te voet had achtervolgd door het dorp.

Signalement
De dader en het slachtoffer kwamen elkaar zaterdagmiddag tegen in de Xenos in winkelcentrum Makado. De jongeman, die tussen de 15 en 20 jaar oud wordt geschat en donker haar heeft, liep daar in (een soort) dameslegging. Verder droeg hij een blauwgroene sweater met capuchon. Deze capuchon had hij over zijn hoofd. Daarnaast had de jongen een vrij grote blauwpaarse vierkantige bril en droeg hij een rugtas. Tot slot droeg hij witte schoenen met aan de zijkanten een zwarte streep.

Achtervolging
Vanuit de Xenos begon de aanrander de vrouw te volgen. De vrouw liep met een kinderwagen richting de uitgang van het Makado, aan de kant van de Nedersassen. Ze liep vanaf daar richting de oude Beukelmanschool. Daar ging de jongeman hinderlijk voor de kinderwagen lopen. Later liep hij een steegje in. Het slachtoffer, dat intussen al langere tijd door had dat er iets niet klopte, liep verder via de Van Eesterensingel, langs het tankstation en de Havenkerk richting de Magnoliastraat. Intussen was de jongeman haar opnieuw gaan volgen en liep hij telkens vlak achter de vrouw.

Rennend weg
Op de kruising Magnoliastraat / Seringstraat sprak de vrouw de jongen aan. Ze zei dat hij weg moest gaan en moest stoppen met achtervolgen. Intussen belde ze ook haar man om hulp. Direct daarna sloeg de aanrander toe. De vrouw gilde en riep dat de man weg moest gaan. De jongeman ging er vervolgens rennend vandoor en is ook na een zoektocht niet meer aangetroffen.

De politie is bekend met de zaak en is bezig met onderzoek, zo laat een politiewoordvoerster donderdag 3 oktober 2024 weten.

Bellend meisje gezocht
Het slachtoffer is behalve op zoek naar de dader, ook op zoek naar een meisje dat aanwezig was in de Xenos en ook enige tijd door de jongeman gevolgd leek te worden. Het meisje belde met haar telefoon op luidspreker in de winkel. Ben of ken je dit meisje, dan kun je mailen naar [email protected] of appen naar 0640092253.

Geen andere meldingen
Een woordvoerster van de politie laat weten dat er geen andere meldingen van aanranding zijn in Alblasserdam en dat de zaak momenteel door de politie wordt onderzocht.

Tips voor politie
Alle tips over de aanrander zijn welkom bij de politie het nummer 0900-8844.

Hendrik-Ido-Ambacht
Overigens is er donderdagochtend 3 oktober 2024 in Hendrik-Ido-Ambacht een vrouw lastiggevallen op het Rossenburgpad. De politie ziet nog niet direct een duidelijke overeenkomst tussen de twee zaken, maar sluit het ook niet uit en neemt dit mee in het onderzoek. “We zoeken een man (15-20 jr) op een rode damesfiets, blauwe spijkerbroek, zwarte jas met capuchon en blauwe rugzak (rechtsboven een wit logo). Zie of weet je iets? Bel ons op 09008844 of 08007000,” zo luidt de oproep over het voorval in Hendrik-Ido-Ambacht.

De locatie waar de jongeman toesloeg in Alblasserdam. Dit is in de Seringstraat, met de kruising Magnoliastraat.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer