Tiplijn: 06-19541384

Jeugdbrandweer Gorinchem landskampioen bij finale in Almelo

0

ALMELO – Tijdens de landelijke finale jeugdbrandweerwedstrijden in Almelo zijn de aspiranten van jeugdbrandweer Gorinchem zaterdag landskampioen geworden. De ploeg uit Gorinchem nam het tegen 9 andere ploegen op in de finale ”lage druk”.

Door de wedstrijdleiding was een realistisch scenario uitgezet, waarbij de ploegen een denkbeeldige brand in een kraakpand moesten bestrijden. Naast het bestrijden van de brand moesten er ook slachtoffers uit het pand gered worden. Onder toeziend oog van enkele juryleden konden de ploegen punten verdienen. De ploeg uit Gorinchem wist met 1089 punten de eerste plaats te behalen en mag zichzelf kampioen van Nederland noemen. Op de tweede plaats eindigde de ploeg uit Waardenburg met 1061 punten. De vierde plaats was voor de ploeg uit Sliedrecht met 1021 punten. In de categorie voor de junioren werd een ploeg uit Ede landskampioen, gevolgd door de junioren uit Geldermalsen.

De leden van de Jeugdbrandweer uit Gorinchem zijn vanavond feestelijk onthaald op de brandweerkazerne. Buiten stond een passende ontvangst klaar met de aanwezige brandweerwagens. Burgemeester Reinie Melissant was aanwezig om de kampioenen te feliciteren met hun overwinning. Het was 51 jaar geleden dat een team uit Gorinchem landelijk kampioen werd. Een bijzondere prestatie dus!

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer