Tiplijn: 06-19541384

Brandweer rukt wederom uit na aantreffen fiets langs het water in Gorinchem

0

GORINCHEM – De brandweer is maandagavond 14 oktober wederom uitgerukt vanwege een aangetroffen fiets langs de waterkant. Dit keer was het raak aan de Voermanstraat in Gorinchem, waar even voor 22.00 uur een onbeheerde fiets werd aangetroffen op enkele meters van een sloot. De brandweer nam het zekere voor het onzekere en stuurde onder andere een duikteam uit Dordrecht met spoed naar Gorinchem. Brandweerlieden hebben de sloot korte tijd doorzocht en kwamen al snel tot de conclusie dat er geen persoon te water was geraakt. De zoekactie werd na ongeveer 20 minuten afgeblazen.

De afgelopen maanden is de brandweer op vele plekken in de regio uitgerukt vanwege vergelijkbare gevallen. Afgelopen donderdag nog werd op de Korte Brug in Gorinchem een onbeheerde mountainbike aangetroffen waarna de brandweer zo’n anderhalf uur het water doorzocht. Vorige week dinsdag werd er in Hardinxveld-Giessendam een verlaten fiets aangetroffen.

In Augustus rukte de brandweer onder andere uit naar de Tiendweg in Sliedrecht, naar de Baanhoekbrug in Sliedrecht, was het raak in Gorinchem, de Stationsweg in Sliedrecht en het Maasplein in Zwijndrecht. Eerder dit jaar werden er onbeheerde fietsen aangetroffen langs de Taankade in Dordrecht, langs de N3 bij Papendrecht, de Buizerdstraat in Zwijndrecht, de Van der Palmstraat in Papendrecht, de Handelskade in Gorinchem en de Kooiweg in Giessenburg. Bij alle bovenstaande meldingen bleek er geen persoon te water te zijn geraakt. Toch benadrukt de brandweer dat er, bij twijfel, altijd gebeld mag worden met 112.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer