Tiplijn: 06-19541384

Automobilist rijdt tegen poller in Dordrecht; oliespoor in de binnenstad

1

DORDRECHT – Op de Visstraat in Dordrecht heeft in de middag van 22 februari 2019 een ongeval plaatsgevonden. Rond 17.00 uur reed een auto tegen een poller in de binnenstad. De politie en de ambulancedienst werden met spoed opgeroepen.

Eenmaal ter plaatse bleek de veroorzaker van het ongeval na het incident te zijn doorgereden. Bij het ongeval had de auto zodanig de poller geraakt, dat de onderkant van de auto flink beschadigd was. De auto verloor tijdens het doorrijden veel olie met een lang oliespoor tot gevolg. Vanuit de Visstraat heeft de politie het oliespoor gevolgd. Aan het eind van het oliespoor vonden ze de betrokken auto. De beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Door het gladde oliespoor kwamen verschillende voetgangers ten val. Deze mensen werden door de ambulancedienst gecontroleerd. De verwondingen vielen mee. Toezicht & Handhaving kwam ter plaatse en heeft zand op het oliespoor gestrooid om de gladheid te bestrijden. Om verdere valpartijen te voorkomen bleven zij ter plaatse om voorbijgangers te attenderen op de gladheid. Een reinigingsbedrijf kwam ter plaatse om het oliespoor te verwijderen. De Visstraat was tijdens en na het ongeval afgesloten voor het opruimen van het oliespoor.

Foto’s: Hanno van den Dool

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Dat je zo’n poller aanrijdt kan ik me nog ergens voorstellen (als je echt niet zit op te letten). Maar dan doorrijden en zo’n spoor achterlaten? Dan ben je echt niet goed in je hoofd. Wat mij betreft mag het CBR wel eens kijken of die bestuurder wel geschikt is om een auto te besturen en de rechter mag best vervolgen voor zware mishandeling. Dat lijkt me wel gepast als je moedwillig zo’n oliespoor trekt in de binnenstad.

Reageer