Tiplijn: 06-19541384

15 doorzoekingen en 9 aanhoudingen in groot drugsonderzoek

0

ZWIJNDRECHT – De politie heeft maandag 2 september 2024 vijftien locaties doorzocht en negen personen aangehouden in een groot drugsonderzoek. Het negental wordt verdacht van de handel in en het maken van xtc-pillen. Rechercheurs startten begin 2024 met een onderzoek naar de drugsbende. Na lang onderzoek viel de politie op 2 september bij vijftien locaties binnen. “Het gaat hierbij om woningen, een garagebox, een opslagbox en een loods in Dordrecht, Zwijndrecht, Barendrecht, Ridderkerk en Hellevoetsluis,” meldt de politie.

Bij het binnentreden van de panden en het aanhouden van de verdachten werden de Dienst Speciale Interventies (DSI) en Team Parate Eenheid (TPE) ingezet. Vanwege de gevaarzetting werden verschillende onderzoekslocaties bewaakt door zwaarbewapende agenten van de bewakingseenheid. Verder kwamen speurhonden en andere specialistische eenheden ter plaatse om de rechercheurs te ondersteunen bij het onderzoek.

Bij de doorzoekingen werd er in een verborgen ruimte een kluis gevonden, werden negen auto’s in beslag genomen en werden een vuurwapen en €70.000 aan contant geld gevonden. Verder trof de politie een geldtelmachine, een grote hoeveelheid xtc-pillen en materiaal om drugs te vervaardigen aan. De negen aangehouden personen zijn mannen en vrouwen van tussen de 16 en 63 jaar oud en afkomstig uit Zwijndrecht, Barendrecht en Dordrecht.

De politie zet het onderzoek voort. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Heeft u een nieuwstip of aanvullende informatie? Tip de redactie via WhatsApp: 06-19541384

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer